En jämförelse mellan Bikramyoga och att föda barn...Först när man kommer in är man ganska stursk och förväntansfull på vad som komma skall.
Man har kraft och energi och lite jävlar anamma.
Men så händer något.
Luften börjar ta slut, man blir lätt illamående och orken finns inte där.
Helt plötsligt vill man strunta i hela grejen. Ta en paus. Bara gå därifrån.
Men det går inte. Man måste bara bita ihop och fortsätta.
Men den där paniken som sköljer över en, att känna att man inte har full kontroll. Kroppen lyder inte och huvudet börjar sätta käppar i hjulet för en. Det fick mig att helt plötsligt känna mig som att jag låg i en förlossningssal och bara ville därifrån. Villle inte känna smärta.

Till råga på allt, när jag väl stapplar mig ut från salen, känns det fysiskt som att jag gått igenom en förlossning. Kroppen darrar, svetten rinner, jag är högröd i hela ansiktet. (inte fräscht rosig som vissa av de andra übermänniskorna som lätt som en plätt tar sig igenom dessa pass, som för mig är ren och skär förnedring, jag lovar att de skrattar bakom min rygg också, och undrar vad i helskotta jag gör där! Ja, jag är bitter.)
Min kropp känns tung och gammal. Kan inte gå ordentligt för jag har sån träningsvärk sen i torsdags, så det ser ut som jag har bajsat på mig. Ni förstår vad jag menar med total förnedring?Väl inne i omklädningsrummet stapplar jag fram till min plats och sätter mig på bänken, klafs låter det. Den unga tjejen bredvid ler lite och fortsätter hurtigt smörja in sig. Ja, under tiden jag har släpat mig in i omklädningsrummet har hon redan duschat, fönat håret och är på väg ut för att möta dagen. Jag vet inte ens hur jag ska krångla mig ur mina dyngsura kläder och därefter duscha och komma hem?
Precis den där känslan minns jag från mina förlossningar, hur jag bara inte kan fatta att jag ska lyckas få ut den där bebisen som gör att man har så ont, så ont. Men på nå't sätt går det, man lyckas med det omöjliga.
Jäklar vad nöjd man blir efteråt.
Jag ler tillbaka till übersnärtan och tänker,  - att kan jag föda barn utan smärtlindring så ska jag nog lyckas ta mig igenom de här bikrampassen också, på nå't sätt.

Men jäklar vad det är tufft!

Heta tips!


Den 20 april släpper HM en skokollektion som de tagit fram tillsammans med Swedish Hasbeens. De kommer kosta mellan 499-599.
Spännande! Kommer nog vara lååånga köer den 20:e april, kan jag gissa!

Själv är jag ganska nöjd med mina 4 par jag har här hemma, men man ska ju aldrig säga aldrig ;)

Ett annat tips är att gå in på Rädda Barnens hemsida och ta en titt i deras design-shop.
Där har de samarbeten med några av Sveriges främsta formgivare som tar fram produkter för att stödja barnens rättigheter. 2 flugor i en smäll alltså! Du får specialdesignade produkter samtidigt som du gör en god sak!
Kan väl inte bli bättre?

Så måste jag tipsa er om att testa Bikramyoga!
Var på mitt första pass igår. Det var ta mig sjutton, det jobbigaste jag varit med om!!
Trodde jag skulle få bryta passet flera gånger, men jag höll mig kvar därinne i det 40° varma rummet. Mina kläder droppade när jag kom ut ur rummet. Benen darrade som Bambi på hal is. Var helt uttömd på all energi. Tog en kalldusch, och sen kom jag på fötter.
Men vilken härlig känsla det var efteråt!! Nu måste jag verkligen peppa mig för att komma iväg på nästa pass bara!
Skam den som ger sig, eller hur?

Ha en fin fredag!

Kram Mariette

Idag hittade jag den perfekta...

... bokhyllan!
Vi har varit på jakt ganska länge efter en sjysst bokhylla. Idag åkte vi till Bromma Blocks. Då gick vi till Nordik. Konstigt nog har jag aldrig satt min fot i deras butik innan.
Där står den! Bokhyllan med stort B!


Foto från Nordik. Hittade inget annat foto, men den ser ungefär ut så här, finns i olika utföranden.

Precis den där slitna industrikänslan vi vill åt! Vi blir helt uppspelta, och går och ber om hjälp.
Då visar det sig, att de inte är till salu, det är deras butiksinredning!!!
Vad är chansen?? Blir så ledsen. Så nu har jag suttigt och googlat efter denna hyllan i en hel kväll, suck!
Än har jag inte haft nån tur, men har mailat företaget som inredde åt Nordik, hoppas på ett svar bara...

Kan varmt rekommendera Bromma Blocks! Vilket superfräscht köpcentrum! Bra utbud, både på kläder, inredning och delikatesser!

Jocke och jag är helt slutkörda. Nästan hela tiden.
Våra döttrar är lite åt det galnare hållet för tillfället.
Bea-Li kör ju sitt race, med total ignorans när vi säger något. Hon gör miner bakom ens rygg och är allmänt uppstudsig.
Noelle. Ja, vart ska jag börja. Hon slåss mest. Oprovocerat nyper hon, river hon, sparkar, drar i håret eller ännu värre bits!
Den förklädda lilla terroristen är nästintill ohanterbar i vissa situationer. Självklart triggar de igång varandra också!
Värst av allt är att ingen av dem LYSSNAR.
Vi gör vårt bästa för att visa vilka som bestämmer här hemma,- men ibland börjar t.o.m jag att undra.

Den här helgen har varit en helg fylld med skrik, bråk, gråt och tjat. (Inte hela tiden  såklart, men ni vet vad jag menar.)
Vad som är så otroligt skönt är, att när jag känner att det bara inte går längre, då står han där, min man och bara är som lugnet själv. Då kan jag gå ifrån. Andas. Reflektera. Eller inte inte tänka alls.
Så kan jag komma tillbaka, starkare, tuffare, men framförallt, - gladare och med en något högre toleransnivå än innan.
Det är min räddning.
Det, och vetskapen om att tjejerna snart lugnat ner sig, kramar om varandra sätter sig mellan oss i soffan och myser som om vi inte gjort annat. Jocke och jag tittar på varandra och tänker,
-Äsch, det finns de som har det värre.
Tills nästa gång...

To be continued...